Set in the beautiful Coffs Harbour Hinterland stage one and two of this project have now been completed. Stage two included the addition of the swimming pool. The contemporary style of the residence and the stunning location demanded for the garden to be strong but not overpowering. The garden had to ground the building and connect it to the wider landscape. The key to achieving this is to get the levels right. A large amount of earthworks were required to shape the land.

The most important elements of this garden are the walls constructed from locally sourced Valla Granite. The walls define and divide sections of the garden. They help to create the perfectly level lawn, they enclose the fire pit area, they act as seating, they retain the rootball of a large Eucalyptus in the driveway and they define the entrance.

The colours of the plant palette reflect the tones found in the surrounding fields and bushland. A large number of the plant species chosen, are found, growing naturally in the forests of the North Coast.

GARDEN EXPRESSIONS handled this exciting project through all stages from conceptual design, detailed drawings, selection of contractors to supervision and project management.

Back to Portfolio