A colourful wall along the street frontage offers total privacy to this dwelling overlooking the Ocean in Coffs Harbour. Anticipation of what lies beyond invites the visitor through the front gate and through an inviting space to the front door. The courtyard provides an enclosed area, sheltered from the elements.  In this case, it provides a functional extension to the living area in one of the most commonly underused spaces, the little bit of land between the front door and the street.By creating an enclosure along the front boundary through the addition of a wall or a hedge, the function of this space changes. Surface treatments are kept simple in this small space. The dominant element of the courtyard is the oversized water feature. The round organic shape of the urn contrasts well with the angular lines of the architecture.

Back to Portfolio