Starting off with an overall master plan, the construction of this garden was staged over five years. This provided a great opportunity for the design to evolve and change to meet the needs of this family. It also allowed for the gardens to establish one section at the time without it becoming a daunting task given the substantial size of this garden.

Lining the driveway, a large Syzygium hedge provides the house with some screening and privacy from the road. The concrete driveway and paved entry path blend well into the gardens that are now well established at the front of this Queenslander style house.

The back garden required some major changes in levels to accommodate the pool and level lawn area. The pool area has been lifted to the veranda level to allow for easy access and visual connection to the house.

Retaining walls were a necessity to achieve the desired levels. Gabion walls provide retaining and are also an attractive and cost effective feature in this garden.

The colours of the planting scheme are muted but include seasonal bright flower accents to allow the garden to blend comfortably into its natural bush setting.

Back to Portfolio